Op zaterdag 23 maart trotseerden meer dan 600 kandidaten de vrieskou om een kijkje te komen nemen op Campus Vesta bij de politieopleidingen. Operationele politieambtenaren, opleiders en aspiranten van Campus Vesta beantwoordden persoonlijk alle vragen.

Er was ook heel wat interesse in het 7e specialisatiejaar veiligheid dat je na het secundair kan volgen. Duidelijk een opleiding in opmars!

Je wilt aan de slag in de veiligheidssector, maar je weet niet goed hoe je eraan begint? Of je wilt bij de politie solliciteren, maar je zit nog met heel veel vragen? De federale politie bracht alle kandidaten samen en organiseerde een nationale jobdag.

Slecht weer houdt werkzoekenden niet tegen
In de provincie Antwerpen werd de jobdag een absoluut succes. Meer dan 600 kandidaten registreerden zich op jobpol.be. Ze kwamen vergezeld door hun ouders of partner, op Campus Vesta informatie inwinnen. Ze ontdekten hoe het opleidingstraject er precies uitziet, konden de fysieke proef bekijken, de cognitieve test uitproberen, met ervaringsdeskundigen van verschillende politiezones praten, opleiders en aspiranten ontmoeten en handige tips krijgen over solliciteren bij de politie.

Politie werft 1500 inspecteurs aan
Hoofdinspecteur Zaër Coenen van de federale politie, Directie Selectie en Rekrutering (DSR) is tevreden met de opkomst. “Je ziet dat de veiligheidssector duidelijk populair is. We zoeken gedreven mensen die sociaalvaardig en empathisch zijn, iets willen betekenen voor anderen en vooral hun handen uit de mouwen willen steken. De vragen die kandidaten vandaag hadden, waren heel gericht. Voor 2013 zijn we op zoek naar 1500 politie-inspecteurs. Ik ben er zeker van dat we vandaag heel wat talent hebben aangetrokken!”

Jeugd is op zoek naar een job met diepgang
“De deelnemende scholen die een 7e specialisatiejaar veiligheid aanbieden
 (Sint-Norbertus Antwerpen, TSM Mechelen, P.I. Sint-Godelieve Antwerpen, SHIM Merksem en Heilig Graf Turnhout), zijn ook tevreden. Deze opleiding introduceert studenten in de wereld van veiligheid, protocollen, wetgeving, enz. Interessant om weten: nadien slagen de meeste studenten van deze veiligheidsspecialisatie met brio voor de selectieproeven brandweer of politie”, vertelt  Bruno Peeters, gedeputeerde bevoegd voor Veiligheid.

Je kan uiteraard ook doorheen het jaar met al je vragen over de selecties en opleidingen van de politie, opleidingen dringende geneeskundige hulpverlening (om bijvoorbeeld ambulancier te worden), brandweer en het 7de specialisatiejaar veiligheid, bij Campus Vesta terecht bij Anita Van Poyer, verantwoordelijke rekrutering politie op het nummer 03 205 19 50 en via anita.vanpoyer@campusvesta.provant.be.